<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif"> Skip to main content
Indirect gebruik

VNSG geeft je inzicht in jouw indirect gebruik van SAP

Voor veel SAP-gebruikers zijn de consequenties van het nieuwe licentiemodel van SAP indirect gebruik niet duidelijk. Welke opties zijn er bij een overstap? Wat zijn de kosten? En vooral, waar is deze informatie te vinden? In dit blog zetten we uiteen hoe wij VNSG-leden helpen bij de keuzes voor het indirect gebruik van SAP.

Een hoger kennisniveau

De Vereniging Nederlandstalige SAP-gebruikers (VNSG) is een vereniging van en voor gebruikers van SAP. Door onze kennis en die van anderen te delen, vergroten we het kennisniveau van onze leden – in dit geval van het nieuwe licentiemodel voor het indirect gebruik van SAP. De informatie die we delen is tweeledig. We bieden informatie over het indirect gebruik van SAP en delen hoe anderen hiermee omgaan.  

Kennisdeling vanuit de VNSG

Met deze kennisdeling zijn onze leden altijd op de hoogte van de laatste informatie op het gebied van het indirect gebruik van SAP. Omdat we informeren op basis van betrouwbare en onafhankelijke informatie, zijn wij geen partij in het commerciële proces tussen de klant en softwareleverancier SAP.

Wij informeren leden van de VNSG op verschillende manieren over het nieuwe licentiemodel. Zo delen we artikelen, houden we webinars en organiseren we onder andere sessies en offline evenementen. Op ons kennisportaal is tevens relevante informatie over het nieuwe licentiemodel van SAP indirect gebruik te vinden.

Proeflidmaatschap
Sluit je aan bij de VNSG en haal het maximale uit SAP!
'Leren door ervaringen van collega SAP-gebruikers'
Vraag aan

Netwerken met andere SAP-gebruikers

Sta je als organisatie voor de keuze om over te stappen naar het nieuwe licentiemodel van SAP? Dan zijn er waarschijnlijk meerdere vragen en uitdagingen. Van organisaties die al zijn overgestapt, valt gelukkig veel te leren.

Daarom bieden wij een platform waar VNSG-leden ervaringen met elkaar kunnen delen. Via concrete praktijkcases ontdek je als SAP-gebruiker hoe de overgang naar het nieuwe licentiemodel bij andere organisaties is verlopen, of deze organisaties uiteindelijk meer of minder hebben betaald en of de uitkomst positief of negatief is.

De VNSG brengt SAP-gebruikers dus samen om waardevolle informatie met elkaar te kunnen delen. Kanttekening is wel dat klanten van SAP niet in detail mogen treden over hun SAP-contract. Prijzen en/of kortingen worden daarom niet besproken – gebruikers wisselen alleen relevante ervaringen met elkaar uit.  
Het netwerk van de VNSG bestaat uit bijna 700 bedrijfsleden. Allemaal gebruiken ze één of meerdere producten van SAP.

Onafhankelijk advies

Zoals hierboven al kort is vermeld, zijn wij geen partij in het commerciële proces tussen klant en softwareleverancier SAP. Dit maakt dat wij SAP-gebruikers onafhankelijk kunnen adviseren. Organisaties zijn dus in staat om zonder commerciële belangen te sparren met de VNSG en andere SAP-gebruikers.

Is jouw bedrijf nog geen lid van de VNSG? Start een gratis proeflidmaatschap.