<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1648852&amp;fmt=gif"> Skip to main content
Focusgroepen

Terugblik themamiddag Better together - Samenwerking tussen drie focusgroepen

Op 13 september vond de themamiddag Better together plaats: Data als basis voor service en onderhoud. Het was voor het eerst dat drie focusgroepen de handen ineensloegen. Analytics (ANL), Data Management (DM) en Enterprise Asset Management (EAM) hadden samen een mooi programma samengesteld. Het event werd mede mogelijk gemaakt door de sponsors Deloitte, Ideo B.V. Magnus, newITera, rond en Rizing. 141 deelnemers genoten van de presentaties en casussen uit de praktijk.


De locatie voor het event was historisch: de High Tech Campus in Eindhoven waar vroeger NATlab van Philips was gevestigd. De middag begon met een netwerklunch waarbij de Brabantse worstenbroodjes uiteraard niet ontbraken. De sfeer zat er dan ook al meteen goed in.

Keynotesprekers
Na de netwerklunch opende Wilbert van de Laarschot, focusgroepbestuurslid EAM, de middag officieel. De eerste keynote spreker was Srikanth Akkiraju, Head of SaaS Factory Backbone Pillar en Head of Solutions & Software IT Platform (Philips). Zijn presentatie Shift to as-a-service & subscription economy ging over hoe technologie bedrijven kan helpen met de weg naar customer delight in de nieuwe digitale, verbonden abonnementenwereld. Daarna volgden Mark Roepers, Business Architect EAM, Niels van der Kam, Business Architect Analytics en Ismail Vurel, Business Architect Data Management van SAP. Zij vertelden over data als basis voor onderhoud. Er zijn betere kansen om te komen tot een verdergaande professionalisering van het werkterrein waar ook de technologische ontwikkelingen vanuit analytics aan bijdragen.

Parallelle sessies
Aansluitend volgden drie parallelle sessies: Rutger van Ruiten (Deloitte) vertelde over zijn visie op en ervaringen met Data Management-vraagstukken binnen S/4 business-transformaties. De sessie van Vincent Beumer en Melvin van der Werff (Magnus) ging in op de keuzes die je hebt om de verschillende processen binnen de keten van Asset Management te ondersteunen, zoals op het gebied van Field Service Management (FSM). Mascha Akcerstaff (Philips) voorzag de toehoorders van tips en tricks voor de SAP Powerdesigner.

De tweede ronde
Na een gezellige koffiepauze met overheerlijke cupcakes was het tijd voor een nieuwe ronde parallelle sessies: Johan Amsing (Ideo) en Bernard Vorspel (Ardagh) namen de aanwezigen mee op hun reis naar beter Asset Management. Rick van Leeuwen en Erik Pos (rond consulting) vertelden over de opmars van informatiebehoefte voor Sustainability en ESG (Environmental, Social en Governance) reporting. Tijdens de SAP-expertisesessie van Mark Roepers, Niels van der Kam en Ismail Vurel (SAP) was er de gelegenheid om vragen te stellen en dieper op de materie in te gaan.

De derde ronde
In de volgende ronde sessies lieten Satish Garib en Jeroen Groenouwe (Rizing) zien hoe je prestatie gestuurd onderhoud kunt doen met een Live Operationeel Dashboard. Luuk Mathot en Maurice Vankan (newITera) maakten integratie en changemanagement concreet. Erik Leemans (Alliander) deelde zijn ervaringen met SAP Analytics Cloud (SAC) voor onderhoudsplanning.

Rapportcijfer 8,4
Tot slot kregen alle aanwezige vakpartners de gelegenheid om hun zienswijze op de toekomst te presenteren in sessies van 5 minuten. De middag werd afgesloten met een netwerkborrel en quiz. De winnaar van de quiz was Jochem van der Burg. Hij mocht een tablet in ontvangst nemen.

Uit de enquête achteraf bleek dat de dag werd beoordeeld met een 7,9 en de presentaties gemiddeld met een 8,4. Een resultaat om trots op te zijn. Dat smaakt naar méér samenwerking! Dank aan alle mensen die deze sprankelende middag hebben mogelijk gemaakt!

Topic